Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните,

...
 Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните,
Коментари Харесай

ГЕРБ печели в Баните, Манолова с първи кмет

 

Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните, Смолянско,  след като завоюва безапелационно на втория тур на изборите с 1822 гласа против 770 за Ферад Емин от Движение за права и свободи. На първия тур за Белчев гласоподаваха близо 1100 индивида, а 660 – бяха гласовете за претендента на „ Републиканци за България “. Гласовете за Движение за права и свободи останаха съвсем без смяна. 72 % бе изборната интензивност.

Представители на ГЕРБ изгубиха в две села, в които участваха в конкуренцията на втория тур на частичните локални избори. В област Бургас, кметство Трояново, самостоятелният претендент Димитър Николов завоюва пред Галина Христова от ГЕРБ. От 529 дали своят вот, 282 дадоха гласа си за Николов. Избирателната интензивност бе 51 %.

Първи селски кмет има партия от обединението на Мая Манолова в плевенското село Славовица, Долна Митрополия. Галя Игнатова от „ Движение България за жителите “ победи Георги Крумов от ГЕРБ с 10 гласа и стана новия кмет на селото.  

Българска социалистическа партия също записва две загуби. В плевенското село Стрежево, община Левски, Диан Димитров от Български земеделски народен съюз, който на първи тур надделя представителите и на ГЕРБ, и на „ Републиканци за България “, в този момент победи с 30 гласа и индивида на социалистите Пепа Костова. Избирателната интензивност е била 74 %.

Втората загуба на социалистите е в шуменското село Боян, където Ердинч Еменов от Движение за права и свободи победи Мехмед Мехмед от Българска социалистическа партия при 67 % изборна интензивност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР